Meillä kasvaa puutarhassa mangoldia. Siitä tulee hyvä keitto ja kastike. Tänään tein mangoldikastikkeen. Kiehautin nipun mangoldia vähässä vedessä, valutin veden pois ja silppusin leipäveitsellä mangoldin. Sulatin kattilassa 2 rkl voita ja lisäsin 2 kukkuraista rkl vehnäjauhoja, ssekoitin vispilällä ja lisäsin 2 dl laktoositonta ruokakermaa, tilkan vettä ja mustapippurijauhetta ja valkopippurijauhetta hieman sekä 0,5 tl suolaa. Haudutin kymmenkunta minuuttia. Pinnalle mäkimeiramisilppua.

Mangoldikastike maistui retiisien, salaatin ja kurkun sekä tomaatin ja tietysti uusien perunoiden kanssa maukkaalta.

Tänään on ollut myös autonhuoltopäivä. Vein aamulla auton huoltokorjaamolle katsastus- ja vuosihuoltoon. Sillä aikaa kävin ystävän luona tutustumassa hänen puutarhansa kasveihin. Oli monenlaista mm. aivan ihanasti kukkivia pioneja. Istuimme parantamasa maailmaa ja samalla sain taas neulottua pitkän pätkän sukkaakin. Autokorjaamo, vaikka vaihdoinkin korjaamoa, toimi tänäkin vuonna huonosti: valot oli suunnattu väärin, kerrottiin katsastuksessa. Menin takaisin korjaamolle lapun kanssa ja oikoivathan nuo homman, mutta taisi luotto mennä tuohon korjaamoon samalla.

Kuudes alku Kesäyöstä Jouluyöhön -haasteessa on aloitettu: Sinistä Seitsemää veljestä ja miesten sukka tulossa, kun eilen vapautuivat puikot edellisestä neuloksesta.

Raamatun sana tänään: " He luottavat rikkauteensa, kerskailevat suurella omaisuudellaan. Mutta henkeään ihminen ei voi lunastaa,
ei hän voi käydä kauppaa Jumalan kanssa." Psalmi 49:7-8)