Siivouspäivä vaihteeksi. Olen työhuonettani tyhjentänyt kaikenlaisesta kertyneestä ylimääräisestä paperiroinasta. Onpa siinä lajittelua ja toisaalta mukavaa lukemista. Arvata voi, että homma käy hitaasti, kun samalla olen tehnyt oman elämäni historialöytöjä. Yllättäviäkin asioita on tullut esille – kokonaan unohduksissa olleita.
Eilen illalla ei ollutkaan suvun lentopallopeliä, vaan olin Tuomasmessussa. Tuomasmessutoiminta alkoi  noin 20 vuotta sitten Helsingissä ja sitä ovat alusta lähtien toteuttaneet seurakuntien työntekijät yhdessä lukuisten maallikoiden kanssa. Se siis toteutetaan vapaaehtoisjoukon turvin, johon kuuluu muusikoita, esirukoilijoita, sivualttarien rakentajia, ehtoollisavustajia sekä juontaja, joka johtaa messun suunnittelua. Seurakunnassamme Tuomasmessua vietetään sunnuntai-iltaisin klo 18 muutaman kerran vuodessa. Tuomasmessu koostuu kolmesta osiosta, jotka ovat rukousjakso, sanaosa ja ehtoollinen.
 
Rukousjakson aikana voi kierrellä eri sivualttareilla ja kirjoittaa siellä rukouspyyntönsä. lapulle, joka luetaan rukousjakson lopuksi. Asioiden puolesta rukoillaan myös vielä myöhemminkin.
Tänään illansuussa kävin vielä Yhteisvastuukeräykselläkin. Tulipa samalla ulkoiltua.
 
Kiertelin myös puutarhassa päivällä. Pupuset olivat nakertaneet ison omenapuunkin runkoa rumasti.