Vanhanajan vanhan kansan joka paikan korjausaine oli maitoliima. Muistan vielä, miten isäni korjasi kaikenlaisia nahka- ja kangastavaroiden repeämiä tai paikkasi reikiä maitoliimalla. Kun aloin korjata miehen hiihtokäsineitä, hänkin sanoi, että korjataan maitoliimalla, mutta minä ompelin kuitenkin ne kuntoon. Maitoliima on kyllä pehmeiden materiaalien liimaukseen tarkoitettua liimaa. Maitoliimahan on luonnonlateksiin perustuva askartelu- ja kotikäyttöliima paperin, kankaan, nahan ja muiden kuitumaisten materiaalien liimaukseen.  Maitoliimaa käytettäessä pitää molemmat liimattavat pinnat käsitellä ja antaa kuivua 5-10 minuuttia, jonka jälkeen ne puristetaan yhteen.

Lunta on pyryttänyt edelleen. Kuusiaidastakin on tullut lumiaita ja kasvihuone hukkuu kohta lumeen.

Kustaa Vilkuna Ajantiedossaan kertoo, että ensimmäisestä suojasta kynttilänpäivän (2.2.) jälkeen on yhdeksän viikkoa sulaan veteen, jäiden lähtöön, kymmenen viikkoa kyntöön ja kaksitoista viikkoa ohran kylvöön. Vuoteen 1772 oli 2. helmikuuta pyhäpäivä, kynttilänpäivä. Siitä lähtien tämä juhla on ollut seuraavana sunnuntaina.

Tänäänkin mies hiihti ja minä tein kävelyn pienen hienon miehen ja perheen luo. Taas katselimme läpi pienen hienon miehen kanssa monen monta tuttua kuvakirjaa. Nyt niiden tekstejä luetaan jo ja samalla tavalla joka kerta, ei saa poiketa omille sanoille. Niin ja traktoreiden kanssa myös touhusimme. Ja kyllä tuo Pikki kasvaa nopeasti!

”Herra, kai tiedät, että meillä on aina kiire. Hosumme, kun jokin asia koskettaa meitä kovasti. Immosen Pauli Haitin tuhoalueella sanoo, että kiire ei kannata. Hänen työssään ei heitellä avustuspaketteja lentokoneista, koska silloin kaikkein nopeimmat ja voimakkaimmat saisivat avun. Ei, he tekevät auttamistyötään käsipelillä, he etsivät kehnossa jamassa olevia: vanhoja, raskaana olevia naisia ja vammaisia.

Herra, he hoitavat kaksi viikkoa pyörätuoleissa istuneet yksin jätetyt vammaiset turvaan katoliseen hoitokotiin. He auttavat äidin synnyttämään vaikka tiellä. He kantavat vanhukset paahteelta suojaan ja juottavat heitä ravitsevilla juomilla.

Herra, eikö tämä ole sinun ylistämistäsi? Eivätkö silmät, kädet, jalat, ihmisen taito ja lämmin auttava mieli kerro kunniastasi kaiken kaaoksen keskellä?

Herra, mekin tahdomme ylistää sinua, mekin tahdomme kertoa sinusta. Hm, tasaisimmeko aikaakin? - - - Kyllä. Meillä on aikaa, Herra. Vai onko?”

Pyydä itsellesikin tulevat rukousviestit oheisesta linkistä: http://www.mission.fi/@SendLink/Edit?lang=fi&link=/osallistu/sana_ja_rukous/rukousviesti/