Viiniköynnöksemme Zilga kasvaa kovaa vauhtia, vaikka alkukesä on ollut viileä. Zilga kukkii myös parhaillaan.  Toiveissa on monen monta rypäleterttua, kuten viime kesänäkin tuli. Zilga kasvaa ulkona kiviaidan vierustalla.

1244480766_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Puolukkakin kukkii. Saa nähdä, miten kukinta tänä vuonna onnistuu. Pölyttäjähyönteisiä eli mehiläisiä ja kimalaisia on liikkeellä paljon viimevuotista enemmän. Mustikkakin on jo mainiosti monin paikoin raakileilla, joten mökin seuduille niitä tullee. Kylmää on kuitenkin luvassa. Jos lähipäivien säistä selvitään, mustikkaa (ja myöhemmin myös puolukkaa) uhkaa vielä mahdollinen kuivuus. Olen optimisti ja odotan hyvää metsämarjasatoa tänä vuonna!

Pihatöihin on kuulunut ruohonleikkuuta ja kitkemistä. Rikkaruohot ja nurmikko kasvavat aikamoista vauhtia. Kosteus on ollut niille hyväksi.

”Salomonin sade tietää neliviikkoista sadetta. Ja millaista sää on Salomonin päivänä, semmoista se on heinä-elokuun aikana.” Näin kirjoittaa Kustaa Vilkuna Vuotuisessa ajantiedossaan. Tässäpä on ennustus loppukesälle.

Kuin lehdestä, että luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 14.6.2009. Yhteispohjoismaisen päivän tavoitteena on edistää kasviharrastusta ja tarjota yhteisiä luontokokemuksia. Kaikkia luonnonkasveista kiinnostuneita kutsutaan tuolloin opastetuille kasviretkille.