Voisitko luopua päivän kolmannesta kahvikupista? Perjantaipullosta? Uusista kengistä? Jättää 10 tekstaria lähettämättä? Ostaa halvemman pizzan? Mistä olet valmis luopumaan? Haluatko lahjoittaa vastaavan summan Tasaus-keräykseen. Suomen Lähetysseuran vuotuinen Tasaus-kampanja käynnistyi kevätpäiväntasauksena eli tänään.Tasaus-keräys syntyi vuonna 1992 kevät- ja syyspäiväntasauksen innoittamana. Valo jakaantuu maailmassa tasan kaksi kertaa vuodessa, mutta elämisen edellytykset eivät koskaan. Siksi tarvitaan hyvinvoinnin tasaamista.

Enemmistö maailman lukutaidottomista ja köyhistä on naisia. Naiset tuottavat puolet maailman ruoasta, mutta omistavat vain kaksi prosenttia maasta. Naiset tekevät yli 60 prosenttia maailman töistä, mutta saavat tuloista vain 10 prosenttia. Naisten ja tyttöjen köyhyys johtuu usein siitä, että heidän perusoikeutensa eivät toteudu. Naisten oikeuksien toteutuminen on tehokkain keino vähentää köyhyyttä.

Tänä vuonna kampanjan keräystuotolla parannetaan naisten taloudellisia oikeuksia tukemalla naisten koulutusta ja pienyrittäjyyttä muun muassa Tansaniassa mm. kyläyhteisöjen kehittämisen kautta. Tasaus-keräyksellä tuetaan esimerkiksi Tansaniassa toteutettavia Morogoron ja Kishapun yhteisöjen voimaannuttamisohjelmia. Ohjelmia toteutetaan yhdessä Lähetysseuran tansanialaisen kumppanin, Tanganyika Christian Refugee Servicen kanssa.

Tasaus on Suomen Lähetysseuran vuosittainen kampanja. Kampanja alkaa tänään kevätpäiväntasauksesta 20.3. ja huipentuu syyspäiväntasaukseen.