Tasan 25 vuotta on siitä, kun kirkolliskokous hyväksyi ylimääräisessä istunnossaan tämän nykyisin käytössä olevan virsikirjan. Äitini kertoikin silloin laulavansa jo kolmannesta virsikirjasta, sillä hän oli syntynyt 1920, jolloin oli käytössä virsikirja vuodelta 1886 ja sitten uudistettiin se 1938.

Suomalaisia  virsikirjoja ei ole ollut kuitenkaan kovin monia. Tässä ne kaikki:

1583
Jaakko Suomalaisen virsikirja
101 virttä
1605
Hemminki Maskulaisen virsikirja
242 virttä
1701
"Vanha virsikirja”
413 virttä
1886
Virsikirja
536 virttä
1938
Virsikirja +1963 Lisävihko
679 virttä (633+46)
1986
Virsikirja
632 virttä
Moni vanhempi ihminen on vieläkin kiukkuinen, miksi piti uudistaa virsikirjaa.Vanhojen virsien muokkaaminen ja sävelmien restauroiminen sai osakseen ankaraakin kritiikkiä. Niinpä jätettiin kaikkein tutuimmat virret kuten Enkeli taivaan yleisön vaatimuksesta aivan ennalleen vanhentuneesta kieliasusta huolimatta. Monet tutut hengelliset laulut pääsivät nyt virsikirjaan, kuten Maa on niin kaunis (30) ja Kiitos sulle Jumalani armostasi kaikesta (341), joita ihmiset usein luulevat jo kauan virsikirjassa olleiksi.
 
Päivän rukous: ”Herramme Jeesus Kristus.
Monen ihmisen
taivas ja maa ovat jo järkkyneet.
Unelmat paremmasta ovat sortuneet.
Me heikot ja sokeat hapuilemme.
Tahtoisimme tuntea sinussa
toivomme lähteen.
Tule oppaaksemme.
Osoita voimasi,
sinä heikoissa väkevä
Herramme ja Vapahtajamme.”
 
 
Tänään kävin vastassa junalla kummipoikaa, joka tuli vierailulle. Oli kaunis aurinkoinen pakkaspäivä. Aamulla taisi mittari olla ainakin 22 astetta pakkasen puolella. Ulkona ei kovin paljon tehnyt mieli olla. Ihmettelin vain niitä muutamia hiihtäjiä, joita näin ladulla viilettävän, kun ikkunasta ulos katselin, miten ne tarkenevat. -  Illalla taas pelasimme lentopalloa, joten liikuntaa on kuitenkin tullut tämän päivänkin osalle.