Jalat ovat olleet kipeät. Niinpä sain lahjaksi hemmottelevan jalkahoidon. Ja tänään sitten olin hoidossa. Aikaa oli varattu puolitoista tuntia, mutta tunnissa se meni läpi. Kun kysyin, miten noin nopeasti, niin tekijä vain totesi, että teidän jalat ovat niin hyvässä kunnossa. Minua harmitti, jotta olisipa edes hieronut kunnolla, kun aikaa siihen oli. Ja mietitytti tuo sana hemmotteleva. Kysyin mitä se pitää sisällään, vastaus oli, että hemmotteleva jalkahoito tehdään paremmilla rasvoilla kuin tavallinen jalkahoito! Kynsien lakkaus ei sisältynyt hoitoon – olisi kyllä kynnet lakattu, jos olisi maksanut 5 euroa lisää tai ollut mukana oma kynsilakka – eikä tuotakaan kerrottu etukäteen, kun aikaa varasin. Valitettavasti en osannut kysellä kunnolla hoidosta etukäteen, joten saan nyt sitten tyytyä siihen, mitä oli. Ehken tuonne toista kertaa mene!

Kaupungilla soi musiikki monessa eri paikassa. Yhdessä kadunkulmassa oli kolme romanialaista(?) miestä musisoimassa ja toisessa posetiivari väänsi laitettaan.

Kellokeskiviikko! Kellokeskiviikkona pantiin kellot lehmän kaulaan ja eläimet saattoivat päästä ensimmäistä kertaa talven jälkeen laitumelle kirmailemaan. Kellokeskiviikkona voitiin täyttää lehmän kello suoloilla, ellei sitä tehty vasta lehmiä myöhemmin uloslaskettaessa. (http://www.finlit.fi/tietopalvelu/juhlat/paasiainen/etela.htm)

Kellokeskiviikon kristillinen aihe on kärsivä Kristus. Jeesuksen tuomitseminen. Maaherra Pontius Pilatus ei nähnyt Jeesuksessa rikollista, mutta pelkäsi kansan nousevan kapinaan, jos hän ei olisi suostunut vaatimukseen. Tapahtumasarjasta on jäänyt kielenkäyttöömme sanat ”pestä kädet asiasta”, jos joku tekee mielestään omaatuntoaan vastaisen ratkaisun. Päivän evankeliumi löytyy raamatusta Luukas 23: 13-31.

Rairuohokin on kerinnyt jo noin korkeaksi.