Jos flunssa iskee, niin olisi syytä jo etukäteen miettiä sen torjuntakeinoja. Tässä thaimaalainen flunssantorjunta: "Jos hiukset kastuvat sateessa, on ne välittömästi (mahdollisimman pian) pestävä, ettei saisi flunssaa." Näin kertoi Anneli Könni Sipulimaitoa ja käärmekeittoa -teoksessa, jonka on toimittanut Kati Kristiina Mattila. Etiopialainen nuhanhoito-ohje puolestaan on , että pitää laittaa eukalyptuksen lehti sieraimeen ja tukkoinen nenä aukeaa, kertoi Marja-Leena Salin.

Valo on jo ihan portilla, sanotaan, mutta myös, että Paavalin pyryt eivät hyvää tiedä. Sanotaan myös, että Paavalina on tullut vasta puolet talven lumista. (Kustaa Vilkunan Ajantieto).

Päivä kyllä on ollut pakkaspäivä, kolmisentoista astetta  ja tuulistakin eikä latukone ollut mennyt lähistöllä, joten hiihto jäi tältä päivältä. Tosin illalla olimme jumpassa.

Päivällä olin jälleen, kuten yleensä vähintään kerran kuukaudessa, lähetyspiirissä, jossa saimme kuulla nimikkolähettimme kertomisia työstään. Kyllä naisen asema saattaa olla vaikeaa!

Raamatun sana tänään: "Herra rohkaisee meitä kaikissa ahdingoissamme, niin että me häneltä saamamme lohdutuksen voimalla jaksamme lohduttaa muita ahdingossa olevia." (2 Korinttilaiskirje1:4)