Vaikka aurinko ei eilen paistanutkaan, niin oli hyvä hiihdellä. Kävimme paistamassa makkaraa laavulla eli teimme hiihtolenkin ja löysimme laavunkin, jonka nuotiopaikalle laitoimme tulet. Koska mies on makkaran ystävä, niin makkarat ovat yleensä mukana pitemmällä lenkillä ja niitä sitten pääsimme tänäänkin nokeamaan.

Iltapäivällä kävivät kylässä pieni hieno mies pikkusisarensa kanssa ja tietysti myös vanhempineen. Neitokainen oli ensimmäistä kertaa käymässä.  Siinä hän pitkään nukkui sylissäni – mikä ihanuus!

Sitten taas illalla oli parituntinen lentopalloa ja tuossa suvun pelissä saa kunnolla liikuntaa sekä voi nauraa omille ja toisten töppäyksille - meillä on kivaa ja nauruterapiaa riittää!

Mies kävi tänään luovuttamassa verta. Luovutuskerta oli 53. Aikuisella ihmisellä luovutus ei tunnu missään. Terve ihminen ei tunne huiputusta eikä heikkoutta sen jälkeen. Itse verenluovutus kestää vajaan kymmenen minuuttia. Veri menee lyhentymättömänä apua tarvitsevalle. SPR:n sivuilta löytyy seuraavat verenluovuttajan perusedellytykset: 

  • Luovuttajan tulee olla terve.

  • Luovuttajan tulee olla 18–65-vuotias. Verta voi luovuttaa, kunnes täyttää 66 vuotta.

  • Uusi luovuttaja voi olla korkeintaan 59-vuotias. Uudeksi luovuttajaksi katsotaan myös ne henkilöt, jotka ovat luovuttaneet verta edellisen kerran ennen vuotta 1995.

  • Veren hemoglobiini tulee olla miehillä 135–195 g/l ja naisilla
    125–175 g/l.

  • Verenluovuttajan tulee painaa vähintään 50 kg.

  • Luovuttajan tulee olla asunut Pohjoismaissa viimeisen kolmen kuukauden ajan.

  • Luovuttajan tulee todistaa henkilöllisyytensä Suomen viranomaisen myöntämällä, kuvallisella henkilötodistuksella. Verenluovuttajalla tulee olla suomalainen henkilötunnus luotettavan tunnistuksen ja jäljitettävyyden vuoksi. Verenluovuttajakortti ei käy henkilöllisyyden todentamiseen. 

  • Kahden luovutuksen välillä tulee naisilla olla 91 vuorokautta ja miehillä 61 vuorokautta. Naiset voivat luovuttaa verta enintään neljä kertaa vuodessa ja miehet enintään kuusi kertaa vuodessa. Veripalvelun suositus on, että naiset luovuttaisivat kokoverta 1–3 kertaa vuodessa ja miehet 3–4 kertaa vuodessa.

Sana tälle päivälle: Jeesus sanoi: "Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä.”(Johannes 15:11-12)