Tänään poimimme puusta omenat, ne vähät, mitä siellä oli - onneksi  vain vähän - tänä vuonna. Emme ole tänä vuonna edes yhtään omenaa kuivuriin laittaneet. Yksi satsi pitää keittää vielä hilloa omenista ja vihreät tomaatitkin on hillottava vielä ennen lähtöä.

Ehkä sitten osaamme rauhoittua kävellessä - ainakin tuon matkan Santiago de Compostelaan 750 kilometriä kuukauden kävellen pitäisi olla meille pyhiinvaellus. Pyhiinvaellussanahan merkitsee sekä määränpään että kulkemisen korostamista; matkan teko on hengellinen kokemus. Vaeltaminen, kulkeminen, liikkeellelähtö ja liikkeelläolo ovat myös tärkeitä motiiveja Raamatussa. - Santiago de Compostelan pyhiinvaeltaja on caminero eli "tieläinen".

Sana tänään: Jeesus sanoo:"Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi."(Matteus 6:19-21).