Pyhät Polut odottavat taas vaeltajiaan. Olemme lähdössä tänä vuonna hiihtämään Valamosta Lintulan kautta Enonkoskelle parin viikon kuluttua. Ainakin 150 km hiihdämme ryhmän kera. Tosin neljä päivää on aikaa tuohon matkaan, joten ei se kovin pitkältä matkalta päivisin tunnu.  Kuitenkin sitten joka päivä lähdemme matkaan aamulla oli keli mikä oli.

Nanosuksilla ei ilmeisesti tuolle matkalle kannata lähteä, jos on pakkasta / kylmää, vaan tavallisilla pitopohjasuksilla on paras vaeltaa. Samoin kunnon leveät sompasauvat ovat parhaat tuolle matkalle, koska osa hiihdosta kuljetaan ilman ajettuja latuja.

Tänään saimme tietää enemmän tuosta reissusta ja tutkimme karttoja yhdessä Tuomon kanssa. Ehkä me selviämme tästäkin vaelluksesta!

Taas tuli myös äkkilähtö töihin: hartaus palvelutalolla, kun hartaudenpitäjä olikin sairastunut. Niinpä taitaa hiihto tältä päivältä jäädä vain haaveeksi, kun pakkasmittarikin näyttää reilusti yli 10 astettaa ja tuulee kylmästi.

Sana tälle päivälle: "Älä ole kerkeä kieleltäsi äläkä puhu harkitsematta Jumalan edessä, sillä Jumala on taivaassa ja sinä olet maan päällä. Olkoot sanasi sen vuoksi harvat." (Saarnaaja 5:1)