Tänään alkoi virallisesti yhteisvastuukeräys jo kuudettakymmenettä kertaa. Yhteisvastuu syntyi 60 vuotta sitten lähimmäisenrakkaudesta, jolloin lapsiperheiden hätä antoi kipinän keräykselle. Yhteisvastuukeräys on Suomen suurin vuosittainen kansalaiskeräys. Sen suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Aloitin tänään lähiympäristössä keräämisen ja jatkanen aika monta kertaa ennen kuin saan koko keräysalueeni kierretyksi kokonaan.

Jo jonkin aikaa eli tammikuun puolivälistä on kerännyt Haitin hyväksi niin Kirkon Ulkomaanapu eli YV -keräys kuin esimerkiksi SPR. Siellä Haitissa apua kyllä tarvitaan, kun maanjäristys jätti kodittomiksi paljon ihmisiä.  Ainakin kaksi miljoonaa haitilaista kärsii nälästä tällä hetkellä, koska olot siellä myös ennen maanjäristystä olivat huonot. Haitissa välittömän avun ohella pyritään kouluttamaan hädänalaisia perheitä ja yhteisöjä kehittämään viljelymenetelmiä, varautumaan luonnonkatastrofeihin ja suojelemaan ympäristöä. Suomessa YV -keräyksellä pyritään auttamaan lapsiperheitä turvaamaan jokapäiväinen leipä. Marttaliitto järjestää heikoimmassa asemassa oleville lapsiperheille ruokakursseja ja kotikäyntejä. Ole arkienkeli ja lahjoita yhteisvastuukeräykseen on tämän keräyksen teemana.

Tänään oli seurakunnassamme kummikirkko. Kirkko oli täynnä pieniä lapsia kummeineen, vanhempineen ja mummeineen ja pappoineen. Oli mukava tuntu. Pieni hieno mieskin oli mukana. Hän katseli ensin rauhassa sylissä alkuliturgian ja näytelmän, sitten ehtoollisen aikana saikin kierrellä kirkossa eri pisteissä, mm. sai piirtää, viedä kolehtirahaa, katsella erilaisia alttareita. Kun uruilla soitettiin, niin pieni mies hytkyi mukana tahdissa.

Hyväluminen talvi ja hiihtoharrastuksen lisääntyminen oli saanut laduille runsaasti osanottajia. Tiirismaan hiihto on järjestetty joka talvi vuodesta 1968 lähtien. Nyt oli vuorossa perättäinen 42. laturetki, jossa väkeä noin 1400. Laturetken toimitsijatkin ihmettelivät, mistä tänne tällainen väkimäärä oikein löytyy. Mies kävi hiihtämässä laturetken, talven ensimmäisen. Viikon kuluttua on ohjelmassa seuraava ja sitten seuraavana sunnuntaina taas. Tänään hän hiihti 40 kilometriä. Ja illalla taas pelasimme sen parituntisen lentopalloa!