Metsämansikat ovat kypsyneet.

 

Eilen illalla löysin kodin pihapiiristä niitä kourallisen.

 

Tänään löysin mökiltä myös ensimmäisen tämän vuoden mustikan. Parin viikon kuluttua niitä varmaan on jo pilvin pimein – toivottavasti. Mökillä on ollut aurinkoista ja lämmintäkin parikymmentä astetta.

 

Myyrä on jo saanut katkottua yli puolet maa-artisokkamaasta ja suurimman osan varsista kuljettanut jo poiskin. Otamme mielellämme vinkkejä, millä saisimme sen karkotettua puutarhasta!

 

Keisarinkruunukin kukkii jo mökillä.

 

Korianteri kukkii maustepenkissä.

Mies rakentaa uutta kukkapenkkiä mökille, kun vanha oli minun tekemäni aikoinaan ja vähän niin ja näin mennyt vuosien kuluessa. Ainahan kukkapenkki pitäisi uudistaa muutaman vuoden välein.

Minä paistoin meille porkkanavohveleita, kun kotoa pakastimesta oli hyvä tuoda jotain kylmää kylmälaukussa eli pakastettua porkkanasosetta oli kylmävaraajana...

Mökin piha on rehevöitynyt. Koristevatut ovat kasvaneet korkeiksi ja kukkivat runsaasti kuten päivänliljakin ja päivänkakkarat. Syreenit eivät tänä vuonna tuottaneet yhtään kukkaa, mutta kasvavat vauhdilla nekin (ja piparjuuri joka puolelle venyttää juuriaankin!)

Pian pääsemme saunaan ja uimaan. Olen nyt kokeillut mökillä tätä mokkulan käyttöä ja tänään se on jotenkin toiminut paitsi ei siirtänyt kuvia.