Perjantaina olin kastekodissa kotikäynnillä. Vauvojen isoveli ehdotti, että käyttäisin kastepyssyä, kun pienet veljet kastetaan. Isoveljellä oli ulkona lasten uima-allas ja siinä voi leikkiä vesileikkejä isovanhempien vahtiessa vierellä.

Lauantaina sitten oli varsinainen kastepäivä. Onneksi isoveli unohti kastepyssyn jonnekin, joten kaste voitiin suorittaa ihan tavallisesti valelemalla pienten päähän vettä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
Oli mökillä vuorokauden yksin nauttimassa kesästä. Poimin mustikoita, leivoin sämpylöitä ja pullapiirakoita, kastelin kasvimaata, luin kolme kirjaa, uin ja saunoin, soutelin ja tuon  kaiken voi tehdä oman aikataulun mukaan! Mökillä olikin hienoa saada uida monta kertaa päivässä ja välillä poimia mustikoita. Melkein aina, kun puolen litran astia täyttyi, kipaisin järveen.
Niin kotona kuin mökilläkin on pitänyt kastella kasveja reilusti viime päivinä, kun aurinko on porottanut kuumasti.

 

Ukonkellokin oli alkanut kukkia mökin pihassa.

Kotona taas puolestaan viinimarjat alkavat kypsyä. Punaiset on suojattu verkoin, valkoisia ja mustia ja vihreitä ei. Mökillä suojasin punaiset harsoilla. Valkeat viinimarjat alkavat jo olla maistelukunnossa nekin.

Nauriitkin ovat kasvaneet syötävän kokoisiksi maukkaiksi pehmeämaltoisiksi.

Tämän kesän ensimmäiset vatut ovat kypsyneet puutarhassa.

Basilika on kasvanut hyvin rehevästi ja se lähti vuorollaan kuivuriin.

Mies on ahkeroinut: uunin taustan korjaus on edennyt maalausvaiheeseen.