Uuden vuoden arki on alkanut pienten kanssa mukavasti. Pääsin aamulla kävelylle hakemaan pienet meille pienessä pakkasessa. Mukava ilma muuten, mutta tuuli aika navakasti. Saimme posket punaisiksi. Isollaveljellä oli keppi kädessä miltei koko matkan ja sillä hän piirteli lumeen kirjaimia vähän väliä. Toki matkan varrella olleessa kiipelypuussakin piti käydä kokeilemassa, vieläkö oksalle pääsee.

Hetken pienet malttoivat olla kävelyn jälkeen pihalla. Vähän lumitöitä ja mäenlaskua.

Sisällä molempia kiinnosti tänään etenkin lukeminen. Niinpä pappa tai minä vuorotellen saimme lukea heille ääneen ja kun emme lukeneet, niin pienet lukivat itsekseen eli tutkivat kirjoja ja niiden kuvia.

Kun pikkusisko veteli päivätorkut vaunuissaan, niin isoveljen kanssa valmistimme porkkanavohvelitaikinan. Siinä oli pari isoa porkkanaa raasteena, noin 5 dl vehnäjauhoja, 7,5 dl vettä, 3 tl leivinjauhetta ja 3/4 dl rypsiöjlyä ja 1/2 tl suolaa.

Paistoimme vohvelit ja nautimme niitä omenahillon, aurinkohillon (= kurpitsahillon) ja tyrnihillon kera. Tyrnihillo oli suosikki! Ja juusto vohveleiden päällä: kermajuustoa pienille ja papalle Mustaapekkaa!