Tattaripellolla on meillä mehiläispesiä. Nyt olivat tänään vuorossa siellä olevat yhdyskunnat. Pesistä saatiin muutama ämpärillinen tattarihunajaa.  Tattarihunaja sopii erittäin hyvin yskänlääkkeeksi yli yksivuotiaille, (kertoo  mm. www.poliklinikka.fi/terveysuutiset). Hunajien maku, väri ja muut ominaisuudet vaihtelevat kasvialkuperästä johtuen. Tattarihunaja on voimakasaromista. Jotkut pitävät siitä paljon, jotkut inhoavat. Vaikka tuoksu yllättää, on se maistamisen arvoinen. Kerrotaan, että vanilja sopii hyvin tattarihunajaan.

  

Juuri lingottua tattarihunajaa.

Tattarin siemenistä tehty jauho käy keliaakikoille, koska se on gluteiiniton. Tattarijauho on huomattavasti tummempaa kuin vehnäjauho. Keliakian lisääntyminen on lisännyt myös tattarin käyttöä leivonnassa. Tattarista voi tehdä puuroa. Tattaria voi myös tarjota lisäkkeenä keitettynä riisin tapaan. Tattari on siis hyvä hunajakasvinakin.

Marjastuspäivä oli tänään. Miehen veli vaimonsa kanssa kävi keräämässä viinimarjoja ja minäkin poimin pari ämpärillistä mustaherukoita

ja pohdin, mitä teen vihreistä viinimarjoista.

Satoa tulee jo monenlaista. Kasvihuoneesta löytyi monta kypsää tomaattia näiden kuvassa olevien lisäksi.