Mehiläisille pitää järjestää mahdollisuus ns. puhdistuslentoon keväällä heti kun säät sallivat, eli kun lämpötila aurinkoisella paikalla nousee lähemmäs kymmentä.

Mehiläisyhdyskunta  talvehtii kokonaisena hereillä olevana yhdyskuntana säilyttäen kohtuullisen lämpötilan pakkautumalla tiiviiksi palloksi, syöden hunajaa tai tarhaajan antamaa sokeria ja värisyttämällä itseään tuottaen siten lämpöä. Mehiläiset talvehtivät pesässä pääsääntöisesti pesälaatikon yhdessä osastossa. Mehiläispesät on nyt kaivettu lumesta ja mehiläiset ovat lähteneet tyhjentämään suolistonsa talven jälkeen. 

Ne eivät tee talvella tarpeitaan pesään, vaan keväällä kun ilmat sallivat, ja on lämmintä, mehiläiset tulevat ulos tyhjennykselle. Ulosteet näkyvät sitten lumella kellertävinä läiskinä pesien läheisyydessä.

 

Puutarhaa kierttelin muutenkin. Tuhkaa ovat saaneet monet pensaat ja puut. Tässä marjatuomipihlaja.

Pupuset taitavat vasta olla tulossa puutarhan apajille - eivät ole kovin paljon vielä tänä talvena tehneet pahojaan. Tuuli tänään riepottelee ja on kuitenkin ainakin kuutisen astetta lämmintä, suojaisessa paikassa enemmänkin.