Paastonaika on jo yli puolenvälin ja lähestytään pääsiäistä. Niinpä meilläkin on jo ollut pääsiäiskukkia eli narsisseja kertomassa tuosta kristikunnan suurimman juhlan läheisyydestä.

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista tärkein ja vanhin — 300-luvulla eläneen kirkkoisä Gregorios Nyssalaisen sanoin "päivien kuningatar". Tai "juhlien juhla", kuten paavi Leo Suuri 400-luvulla sitä kuvaili. Pääsiäisen sanomassa tiivistyy kristinuskon ydin: Kristus on ylösnoussut ja kuolemallaan voittanut kuoleman.

Suomen kielen sana "pääsiäinen" on uudissana, jota käytettiin jo ennen Agricolaa. Alun perin se on tarkoittanut pitkästä ja raskaasta paastosta pääsemistä.

Tämä päivä sujui taas osaltaan töissä. Nyt olin naapuriseurakunnassa lähetyspiirissä kertomassa Tasauksesta, koska eilen oli tuo kevätpäivän tasauspäivä. Ja tasauksen idea on tasata hyvinvointia kaikkialle. Joka viideshän maailman ihmisistä elää köyhyysrajan alapuolella, alle dollarilla päivä ja eniten kärsivät naiset, lapset, vammaiset ja sairaat.