”Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut!”(Matt. 6:26) Näillä sanoilla Jeesus opettaa meitä olemaan liikaa murehtimatta ja luottamaan Jumalan huolenpitoon.  Hän rohkaisee meitä katsomaan avoimin mielin tulevaisuuteen silloinkin, kun elämä vie kohti tuntematonta, kuten taas tänään oli yllätysten päivä.

Aamulla pyöräilin kauppaan (ensimmäistä kertaa pyörällä tänä keväänä!).  

1240426173_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Polkupyörä on oivallinen liikkumisväline.

Palatessa olin menossa pientä hienoa miestä katsomaan, kun mies soitti ja komensi pikaisesti kotiin ja lähtöön mökille. Kaivuriurakoitsija olikin yllättäen soittanut olevansa pian mökillä, vaikka oli luvannut soittaa edellisenä päivänä. Niinpä vauhdilla ajoin mökille neuvomaan, minne kivet ja kannot siirretään.

Mökillä oli jälleen järvi jäässä yöpakkasten takia.  Rannasta olin jo edellisellä käynnillä saanut kauhottua vettä, nyt en jäätä rikkomatta. Tulipa samalla matkalla jälleen hieman haravointia. Kaivuri kaivoi kuoppia valmiiksi myös tuleville istutuksille. Multakuormaa vielä odottelemme.

Kotona oli tänään varsinainen lastenpäivä. Lapsenlapsi tuli muutamaksi päiväksi kyläilemään. Kummipoika tuli illansuussa muutamaksi tunniksi hoitoon. Poikien kanssa teimme lusikkasämpylöitä: pojat sovittelivat löysää lusikalla sekoitettua sämpylätaikinaa myös lusikalla muffinsivuokiin. Eipä kolmivuotiaat olisi millään jaksaneet odottaa taikinan nousemista ja paistumista!