On ollut työpäivä. Oli taas hautajaiset kuten huomennakin. Kuudennettoista hautajaiset tänä vuonna, vaikka olen eläkkeellä enkä  kovin paljon enää tee töitä. Toki on ollut häitä ja kasteitakin, mutta kirkolliset toimitukset ovat kuuitenkin painotttuneet vainajien siunaamisiin. Toiset toimitukset voi sopia paremmin ajallisesti etukäteen, mutta kuolema ei ole etukäteen sovittavissa. Siksi myös tällainen yleensä kerran kuussa viikonlopun toimituksia tekevälle tulee eniten juuri näitä.

Lähdin mökille käymään. Kastelin taas kesäkurpitsat ja kurkut. Sain niistä satoa kotiinkin vietäväksi.

Kävin tutkimassa, joko puolukat alkavat olla poimintakypsiä. Hyytelöpuolukkaa varten poiminkin jo nelisen litraa. Mustikatkin ovat vielä hyviä ja niitäkin sain pari litraa. Näin ollen iltapalaksi ja aamuruoaksi on tiedossa hyvää: mustikkapöperöä eli talkkunaa, mustikkaa survottuna ja hieman sokeria tai hunajaa.

Ja mustikkapiirakkakin on menossa uuniin vielä nyt illalla. Samalla saan lämmintä mökkiin, kun uuni luovuttaa lämpöään.

Unikko kukkii mökin pihassa - emme ole sitä kylväneet, vaan siemen on tullut jotakin kautta.

Yksi mökkinaapuri rakentaa saunaa viereiselle tontille ilman lupaa. Kekseliäästi vanhan kärryn rungolle. Kärryä ei kyllä pysty liikuttamaan millään, sillä se on hajallinen. Rakennelma on  ollut tulossa kymmenkunta vuotta, mutta nyt on alkanut tapahtua viime päivinä edistystä.Jännityksellä odotamme, mitä alkaa tapahtua.