Pakkaspäivä jälleen. Sisätyöpäivä. Löhöpäivä. Sukanparsimispäivä.

Pienen pientä askaretta silloin tällöin ja lukemista enemmän. Luin Nicky Gumbelin kirjoittaman Alfa-kurssiin liittyvän kirjasen Entä sitten seurakunta. Se on ote hänen Hyvä kysymys! -kirjastaan. Eräs mies poimi takasta arinalle kuuman hiilen. Muutaman hetken kuluttua hiili oli lakannut hehkumasta. Mies heitti hiilen takaisin tuleen ja se alkoi pian hehkua. Gumbel selvensi tällä kertomuksellaan, että kristitty vailla seurakuntayhteyttä on kuin hiili erossa tulesta.
Tein luumupuuron. Kun eilen siivosin pakastinta, niin sieltä löytyi monenmoista, kuten ylivuotista maustamatonta luumusosetta. Puuroon laitoin luumusosetta, vettä, mannaryynejä ja hunajaa makeutukseksi. Puuron jäähdyttyä vatkasin sen vielä.
Keitin painekattilallisen punajuuria. Ensin niitä oli lounaaksi kokonaisina, sitten raastoin osan hienolla terällä huomisia Lindströmin pihvejä varten ja osan karkeammalla raasteella pakkaseen ja vähän salaattiakin varten vielä jätin. Aika monta ateriaa tuosta parista kolmesta kilosta tulee.
 
Iltapalaksi tai oikeammin saunapalaksi löysin pakkasesta torttutaikinalevyjä ja muutaman prinssinnakin. Näin saimme nakkikääröjä.
"Sovinnossa meidän
suo maata rakentaa,
että jokaiselle
se kodin tarjoaa.
Kädestäsi maamme
siunauksen saa,
ohjaa esivaltaa
ja viisautta jaa." (Virsi 581:2)