Maa-artisokka kukkii puutarhassa. Maa-artisokan voi jättää syksyllä maahan, missä se varastoituu talven yli syömäkelpoisena, usein paremminkin kuin kellarissa. Maavarsimukulat on nostettava keväällä ennen kuin ne lähtevät kasvamaan. Maa-artisokka saattaa levitä myös rikkakasviksi puutarhaan. Meillä myyrät ovat kuljettaneet sen mukuloita aivan muualle, minne olimme sitä istuttaneet. Uusi kasvusto saa nopeasti alkunsa maahan jääneestä juurakon palasesta.

Maa-artisokka on Perusta kotoisin oleva, monivuotinen, parimetriseksi kasvava auringonkukan sukulainen.Maa-artisokka sisältää samaa inuliinia kuin voikukka. Inuliinipitoiset kasvikset sopivat hyvin mm. diabeetikoiden ruokavalioon, koska ne auttavat verensokerin pysymistä vakaana.Maa-artisokka sopii keittoihin, salaatteihin, patoihin, muhennoksiin ja laatikkoruokiin.
Maa-artisokkakasvusto on omenapuiden lähettyvillä.
Mökki on laitettu talviteloilleen. Vene on keikautettu nurin, vedet kaadettu pois sisätiloista, tavaroita korjattu talvisäilöön ja tuotu osin kotiin talveksi. Vielä tänään järven vesi oli 15 -asteista ja oli ihan hyvä sukeltaa uimaan saunasta. Metsästä löytyi suppiloita ja kantarelleja ja karvalaukkuja oli pihassakin paljon.