Päivän laatikko on maidoton ja munaton porkkanalaatikko. Keitin 4 dl riisiä kahdessa litrassa vettä. Riisit sekoitin puoleentoista litraa porkkanasosetta, jonka maustoin 6 ruokalusikallisella siirappia, ¾ teelusikallisella valkopippuria ja muskottipähkinää sekä 3 teelusikallisella suolaa sekä ½ desiä rypsiöljyä. Nesteeksi lisäsin vielä vettä jonkin verran, että sain löysähkön seoksen vuokiin ja ne paistumaan 180 asteiseen uuniin tunniksi.
Sukseni ovat kuulemma jo kunnossa ja jo löytyivät monotkin, mutta enpä vieläkään päässyt ladulle asti. Mies sentään lähti hiihtämään.
 

Taloa on vuorattu tänäkin talvena lumella eli lunta on kolattu seinustoille noin 50cm korkea kasa sokkelille. Kun sokkelin päälle heittää lunta, estää se kylmän ilman suoran kontaktin sokkeliin. Se on myös ilmava kerros ja vastaa paksuudeltaan eristettä. Niinpä maasta nouseva lämpö pitää sokkelin juuren lämpimänä ja estää ilmavirran välityksellä tapahtuvaa energian siirtymistä. Tuo lumettaminen toimii muovittomilla, rossipohjalle tehdyille taloille. Entisaikaankin suojattiin lumella talon alaosaa pakkasta vastaan. Lumi on hyvä eriste, kun se ei unohdu paikalleen kosteiden kelien alkaessa. Lumi eristää riittävästi alapohjarakennetta.  Eriste on ilmainen ja ekologinen. Näin on taidettu tehdä satoja vuosia.

"Arkihuolesi kaikki heitä,
Mieles' nuorena nousta suo.
Armas joulu jo kutsuu meitä
Taasen muistojen suurten luo.
Kylmä voisko nyt olla kellä,
Talven säästä kun tuoksahtaa
Lämmin leuto ja henkäys hellä,
Rinnan jäitä mi liuottaa?" (Sävel Leevi Madetoja, sanat Alpo Noponen)