Nyt alkoi joulukuu ja vielä oli lämmintä tänäänkin 4 astetta. Oikein hyvä lenkki-ilma käydä sauvakävelyllä ennen saunomista.

Suomen Lähetysseuran joululehden kansikuva tekijänään Martta Wendelin. Lehtikin otsikoi itsensä jo: Tulkoon joulu.
Eilen oli Antin nimipäivä. ”Antti joulut aloittaa, Tuomas tupaan taluttaa”. Antinpäivänä aloitettiin entisaikaan jouluvalmistelut ja Tuomaana niiden piti alkaa olla jo valmiina, sillä Tuomaasta alkoi joulurauha.
Vanhastaan joulukuuta sanottiin talvikuuksi vielä 1700-luvullakin. Myöhemmin joulujuhlan merkitys on kasvanut ja se syrjäytti kokonaan talvikuun nimen ja valtasi koko kuukauden, kertoo Kustaa Vilkuna Ajantiedossaan. Nimi vastasi ruotsinkielen jul -sanaa eli joulu. Leuto joulukuu tietää maaliskuisia pakkasia, ennusti vanha kansa. Pikkujoulun vietto alkoi vakiintua vasta sotien jälkeen. Lähtökohtana sille oli koulujen kuusijuhlat, jotka pidettiin koulujen syyskauden viimeisenä työpäivänä. Pikkujoulukausi alkoi vasta adventista, jolloin avattiin Helsingissä joulukatu. Nykyäänhän taitavat jo lokakuulla tulla ensimmäiset pikkujoulut - kaupallinen joulu alkaa yhä aikaisemmin.