Kalenteriin ystävänpäivä on merkitty ensimmäisen kerran vasta vuonna 1987. Onko tämä ystävänpäivä vain kaupallista juttua vai kuuluuko tämä muutenkin tähän talvisydämeen? Vanhemmat mieshenkilöt (!) eivät ehkä ole niin innostuneita tällaisesta, väittää eräs vanhempi mieshenkilö ja sanoo, että siitä huolimatta hän voisi tuon ystävänpäiväpullan syödä.

Vietetään ystävänpäivää, mutta yhä useammalla ei ole ketään, jolle lähettää ystävänpäiväkorttia. Yksinäisyys on lisääntynyt kaikissa ikäryhmissä, mutta muun muassa Punaisen Ristin vapaaehtoiset kertovat huomanneensa erityisesti nuorten ja ikääntyneiden yksinäisyyden. Tarvitaan vapaaehtoisia ystäväpalveluun!
Viikonvaihteessa käsiini on sattunut vanhoja valokuva-albumeja, joista löytyi mielenkiintoisia kuvia ystävistä ja sukulaisista. Näin ystävänpäivänä olenkin näitä kuvia skannannut ja lähettänyt muutamalle ystävällekin, kun postikortit unohtuivat lähettää ja postittaa ajoissa.
 
Löytyi tällainenkin isän ottama omakuva sieltä vuosien takaa.
Käväisin aamulla laboratoriomatkallani kurkistamassa pienen hienon miehen sisarineen. Pakkaspäivä ja eivät lapsetkaan ulos päässeet. Iltapäivällä käväisimme tilaamassa uusia huonekaluja tehtaalta asti. Saimme valita ja miltei suunnitella omaan kotiimme sopivan mallin. Nyt vain odottelemme niiden valmistumista ja jännäämme, millaisia niistä loppujen lopuksi tulee.
HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ Sinulle!