Tänään kokoontuvat Suomen luterilaisen kirkon papit joka hiippakunnassa paitsi Kuopion hiippakunnassa synodaalikokouksiin. Tampereen hiippakunnan papit ovat koolla Scandic-hotellissa Pyynikillä.

 Pyynikillä kuljimme hiljaisella rukousvaelluksella kukin itsekseen.

Olemme kulkeneet pyhiinvaellusta Mooseksen matkassa pitkin päivää keskustellen ja vuoroin hiljentyen. On kuljettu nuoren Mooseksen, keski-iän Mooseksen ja ikääntyvän Mooseksen seurassa. Olemme pysähtyneet Jumalan kutsun äärellä, kyselleet, mikä tuo työhön iloa ja mikä auttaa jaksamaan sekä uskaltaako irrottaa ja siirtää vastuuta ja olla tukena.

On ollut mukavaa tavata  eri puolilta hiippakuntaa pappeja, joita näkee muuten harvoin - edes joka kuudes vuosi näin kokoontuvissa yhteyksissä. Tiistaina meillä oli ensiksi ulkoiluasu/villapaita päällämme, illalla papin juhlapuku ja keskiviikoksi oli kehoitus laittaa pantapaita eli papin arkipuku. Tuo asu kertoi muun muassa elämästä ihmisten keskellä, kertoi juhlasta = mm. messusta ja viimeinen puku tavallisesta papin työstä.

 Messua odotellessa hoidettiin seurustelun sakramenttia.

Illalla on tulossa vielä sauvan laskemisen messu.

Ps. Päivä päättyi messuuun, jossa muistettiin edellisen synodaalikokouksen jälkeen edesmenneitä hiippakunnan pappeja ja lehtoreita. Piispan johtaman messun avustajana toimi Heli Ulvinen ja messussa saarnasi Heikki Pelkonen. Yhteisen ehtoollisen lisäksi messu sisälsi juhlallisen pappislupauksen vahvistamisen.