Pieni hieno mies ja pikkusisko tulivat aamusella meille. Oli kiva touhuta pihalla hiekkakasassa ja vesihommissa. Vettä oli pienen hienon miehen hyvä ottaa tynnyristä lastenämpärillä ja kaataa sitten ainakin omenapuun juurelle ja kukkapenkkiin.  Vesi kiinnostaa pieniä erityisesti!

 

Ja oli kiva työntää ihan oikeaa ruohonleikkuriakin papan apuna.

Yhdessä teimme pari retkeä: toinen oli metsämansikkapaikalle pienen metsikön läpi, jossa söimme mansikoita ja toinen pihametsikön läpi kulkua polkua pitkin. Pienille nuokin ovat retkimatkoja. Pihalla tutustuimme moniin kasveihin, mitä siellä kasvoi: Maahumalaa, päivänkakkaraa, harakankelloa, rönsyleinikkiä ja muita nurmikosta löytyneitä niin sanottuja rikkaruohoja. Hieman kitkimme maustemaatakin.

 

Tutkimme myös pensashanhikin kukkia.

Naapuri purki kuivuriaan ja sekin oli seuraamisen arvoista kuten myös

 

tien korkeuden ja leveyden mittaamiset ja merkkien laittamiset asfaltointia varten.Ulkona oli mukavaa, mutta myös sisällä oli taas kerran kiva leikkiä legoilla, autoilla ja lukea kirjoja ja luettaa pappilan mummolla ja papalla niitä.

 

Uusi aloitus eli viides alku KYJYyn: Sukkaa pukkaa. Tällä kertaa noin 30-numeroiseen tytön jalkaan Nallen Kukkaketo Sinikellolangasta tulevat kirjosukat kolmosen bambupuikoilla.