Ennen juhannusta on pikkukesä eli lyhyt kesä. Päivänseisauksen jälkeen alkaa isokesä. Kesäkuuta sanotaan suvikuuksi eli se on vuodenaikaan kuuluva nimitys, kertoo Kustaa Vilkuna Ajantiedossaan. Varsinaisen kesän katsotaan alkavan, kun maamies on laittanut kouransa kiinni eli tehnyt kylvöt: kaura, ohra, herne ja papu. Naapuri kylvi tänään ohran lähipelloille. Herne on meillä jo taimella ja pavuntaimet menossa maahan tällä viikolla.

 
Kesäkurpitsatkin ovat jo päässeet penkkiin. Me olemme kasvattaneet keltaisen ja vihreän kesäkurpitsan taimia. Lisäksi ostin tänään pari pyöreän kurpitsan tainta.
 
Pihamme ja asumaseutumme yllä illalla kierteli kaksi moottoroitua riippuliidintä. Moottoroitu riippuliidin on jaloilta starttaava apumoottorilla varustettu riippuliidin eikä sitä siis hinata ilmaan.  Moottori on asennettu valjaiden takaosaan, aputelineet ja potkuri taittuvat ilmanvastuksen pienentämiseksi.  Lentäjä on lennon aikana mukavasti valjaiden suojassa, näytti siltä kuin olisi istunut tuolissa.
 
Marja-aroniatkin aloittelevat jo kukkimistaan. Niin ja persikkapuu ei kuollutkaan. Sen rungon alaosasta on tulossa uutta kasvustoa: lehtiä näkyy tuo pukkaavan!
Mies on hakannut halkoja, leikannut ruohoa ja putsaillut kasvimaita. Minä  olen valmistellut viikonlopun töitä ja vähän ensi viikonkin. Onneksi illalla saunominen hieman rauhoitti vauhtia.