Lauantai ja monilla on myyjäispäivä. Niinpä mekin olimme oman kylän myyjäisissä, mies myi ja minä ostin...

Ostin pari hyrrää lapsille.

Myyjäiset olivat koululla, jossa oli koristeltuna pari joulukuusta. Tässä yksi.

Päivä on kulunut leipomisessa ja leipomisten suunnittelussa. Tein taatelikakun perinteisellä reseptilläni ja tietysti samantien kaksinkertaisen annoksen. 2 pakettia taateleita eli 500 grammaa ja 6 dl vettä, keitin soseeksi teräskattilassa, lisäsin kuumaan seokseen 6 dl sokeria ja 400 grammaa laktoositonta margariinia. Kun seos oli jäähtynyt, sekoitin  kuusi kananmunaa yksitellen sekä sitten yhdessä kuivat ainekset: 3 tl vaniljasokeria, 2 tl soodaa, 4 tl leivinjauhetta ja 6 desiä vehnäjauhoja. Voitelin ja korppujauhotin yhden vuoan ja kaksi muuta saivat leivinpaperin pohjalleen ja reunoilleen. Paistoin 200 asteessa noin 50 minuuttia. Teräksinen sukkapuikko on hyvä, millä voi kokeilla, onko kakku kypsä: Jos ei tartu puikkoon, niin kakku on valmis.

Samoin leivoin ns. englantilaisia hedelmäkakkuja, mutta tein kummankin annoksen erikseen, koska toiseen laitoin manteleita ja toiseen en. Bongasin tällä kertaa ohjeen keittiönet-sivustolta ja sitä muokkasin sitten. 250 grammaa laktoositonta margariinia ja 2,5 desiä sokeria vaahdotetaan, lisätään yksitellen 4 kananmunaa hyvin vatkaten (lusikalla kaiken sekoittelin). Taikinaan laitoin kuivat aineet: 4,5 desiä vehnäjauhoja, 3 tl leivinjauhetta ja 3 tl vaniljasokeria ja lisäsin hedelmäseoksen. Pilkoin jo päivällä 500 grammaa sekahedelmiä, joita otin melkein puoli litraa ja laitoin sekaan purkillisen kirsikoita ja niiden liemen. Ja annoin muhia. Toiseen annokseen tuli tuota samaa seosta ja lisäksi desi rusinoita ja toinen hienonnettuja manteleita. Paistoin nämä ensin puoli tuntia 200 astetta ja siten pari-kolmekymmentä minuuttia 175 asteessa. Oli kakkutuoksu huushollissa.

Mies putsasi suppilovahverot ja paistoi ne sipulin kanssa. Koko huusholli tuoksuu nyt illalla sienisipulilta!

Ja lauantaisauna odottaa kylpijöitään!

Raamatun sana tänään: "Hyvä ja oikeamielinen on Herra, hän neuvoo syntisille tien. Hän hankkii sorretuille oikeuden, hän opettaa köyhille tiensä. (Psalmi 25:8-9)