Tänään on ollut poimimispäivä ja leivontapäivä ja töiden valmistelupäivä.

 
Aamupäivällä poimimme tyrnit pensaistamme. Saaliiksi tuli kolmesta pensaasta kokonainen litra, enemmän kuin viime vuonna. Pensaat olivatkin olleet jo jonkin aikaa verkkojen suojassa.
Illansuussa poimimme punaiset kaneliomenat puusta, koska linnut olivat alkaneet nokkia niitä ylen ahkerasti.
Illalla sitten teimme omenapiirakoita ja päärynäpiirakoita.
 
 
Piimä-omenapiirakan/päärynäpiirakan  ohje:
1 dl öljyä
3 dl piimää
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Sekoitin ensin öljyn, piimän ja sokerin, sitten muut aineet tasaiseksi. Levitin seoksen leivinpaperin päälle uunipellille.
Päälle: 2,5 litraa omenanpaloja/päärynänpaloja, jotka on raastettu karkealla terällä raasteeksi (yleiskoneella).
Lisäksi ripottelin hieman sokeria ja kanelia omenoille/ päärynöille laitoin vain sokeria ja vähän vaniljasokeria.
Paistoin 225 asteessa noin 20 minuuttia, päärynäpiirakkaa vähän kauemmin.
Vatkatun raparperipuuron mannaryyneistä ja raparperipiirakan tein mökin raparpereista vasta tänään. Piirakassa oli pohjana samanlainen kuin edellisessä postauksessa omenapiirakan pohja. Samoin tuli päärynöistä viipalein kuten eilen omenista piirakka.Tein sämpylätaikinan (johon upotin eilisen porkkanan ja perunan tähteet), mutta mies kaipasikin lounaaksi pizzaa ja niin sämpylätaikinasta tein pohjan pizzalle, jonka päälle survoin paljon tomaatteja ja sekoitin oreganoa ja laitoin hyvin maustettua jauhelihaa ja pari omenaa täytteeksi ja paljon juustoa päälle. Yhtään sämpylää ei tullutkaan, vaan tein lopusta taikinasta laiskuuttani vuokaleivän.

Sana tälle päivälle: "Joka hoitaa työnsä veltosti, on vahingontekijän veli". (Sananlaskut 18:9)