Punajuurien keitto painekattilassa ja punajuurilaatikkojen valmistaminen on ollut tämän päivän hommia. Toinen punajuurilaatikko pitää sisällään punajuurta, perunaa, sipulia, suolaa, mustaa pippuria ja jauhelihaa sekä laktoositonta kermaviiliä. Raastoin kypsät punajuuret, sipulin ja perunan monitoimikoneella, paahdoin jauhelihan ja lisäsin muut aineet vuokaan mukaan. Toiseen keitin vedessä puuroriisiä ja sekoitin mukaan raastettua punajuurta, suolaa, valkopippuria ja laktoositonta ruokakermaa.  Laitoin laatikot paistumaan 175-asteiseen uuniin. Pieniä punajuuria syötiin jo paljaaltaan heti, kun otin ja kuorin ne painekattilasta.

 
Toinen porkkanalaatikkosatsikin on tehty. Tällä kertaa se on gluteiiniton, maidoton ja munaton, mutta hyvin maustettu. Porkkanoita, riisiä, hunajaa, valkopippuria, inkivääriä ja muskottipähkinää, suolaa ja vettä. Keitin painekattilassa porkkanat, veteen riisipuuron ja sekoitin ja maustoin ja lisäsin porkkanoiden keitinveden.  Valmistin mustikkapiirakankin yhden lapsenlapsen synttäreille. Mummon mustikkapiirakkaa odotetaan kyläilylle mennessä!
Pienet lapsenlapset ovat tulleet ilahduttamaan meitä. Lego- ja kaivinkoneleikkejä on riittänyt ja monenlaiset soittimet ovat olleet innokkaasti käytössä. Ja mustikkapuuroa on syöty.