Tänään on helatorstai eli Kristuksen taivaaseenastumispäivä, neljäkymmentä päivää pääsiäisestä. Helatorstai on yksi suurista kirkollisista pyhistä. Tämän vuoksi helatorstain jumalanpalveluksessa alttarilla on kuusi kynttilää.

Lentopalloporukka ja lasten perheet olivat viettämässä helatorstai-iltaa kanssamme.Oli mukavaa jutustelua ja monenlaista touhua lastenlastenkin kanssa.

Hapankorpuista tehtiin hapankorppurullia. Kastelin ne kuumassa vedessä ja sitten ne odottivat lautasella jonkin aikaa. Voitelin yhden osan yrttituorejuustolla, jonka päälle ripoteltiin ruohosipulisilppua. Toisessa osassa oli intiancurrytuorejuustoa, jonka päälle tuli pieniä paprikakuutioita ja kolmas osa koottiin savuporojuustosta ja ruohosipulista. Korput rullattiin ja laitettiin vielä jääkaappiin vetäytymään.

Leivoin nakkipiiloja. Tein pullataikinan ja nostatuksen jälkeen jaoin sen neljään osaan. Kaulitsin jokaisen osan ympyräksi ja tein niistä kustakin kahdeksan kolmiota, joihin laitoin kuhunkin nakin ja kieritin rullalle.

Leivoin myös raparperipiirakkaa piimäpohjaan, ja laitoin täytteen päälle muruseoksen kaurahiutaleista.

Lapset toivat isälleen halkomakoneen. He kokosivat sen myös hyttysten inistessä... Halkoja täytyy tehdä talvea varten ja tällä se sujuu entistä sutjakammin.