Eilen oli lenkkipäivä: teimme illalla hieman pitemmän kävelylenkin kuin aikoihin – vähitellen pitäisikin lisätä päivittäistä askelmäärää.  Maaliskuun kahdeksastoista on lenkkimuistojen päivä: aikoinaan on ensimmäinen yhteinen lenkki tehty silloin.

Tänään oli hieno ilma: oli pieni pakkanen ja aurinko paistoi.  Aamulla kävin hiihtolenkillä. Oli hankikanne, joten hiihtelin myös pellolla mehiläispesien luona. Mies kävi päivällä pitkällä hiihtolenkillä sillä aikaa, kun minä istuin kokouksessa sihteerinä.  Eksyin myös kaupunkireissulla Sokoksen 3+1-päiville. Sieltä löytyi nuorimmalle lapsenlapselle hyvä potkupuku, joita hankin jopa kaksin kappalein.

Yhteisvastuukeräys on meneillään. Minulla on vielä osa alueesta kiertämättä. Tänään illansuussa olin taas tutustumassa lähistön ihmisiin kulkemalla yhteisvastuulistan kanssa ovelta ovelle. Nuoret perheenäidit ottavat keräykseen osaa tavallisesti innokkaammin kuin miehet.  Kukaan ei tänään valittanut keräyksen kohteesta, maahanmuuttajista. Vuoden 2009 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla tuetaan Suomen maahanmuuttajien työllistymistä ja köyhimpien ihmisten toimeentuloa Bangladeshissa.

Sämpylätaikina on nousemassa ja sauna lämpiämässä. Pakkaamme huomista lapsenlapsikierrosta (kahteen perheeseen olemme menossa) varten tavaroita. Ja mies kerkisi jo livahtaa saunaan – siis saunaan!