Tänään lauantaina hiihdettiin 37. Finlandia-hiihto Lahdessa. 3973 hiihtäjää saapui maaliin tänään perinteisellä. (Huomenna on vapaan hiihtotavan vuoro.) Hiihdin tuon hiihdon ensimmäisen kerran.

Vuoden 2010 Finlandia-hiihdon ajanotto perustuu ChampionChipin ajanottosiruihin. Siru piti laittaa oikeaan jalkaan. Sirut aktivoituivat kuljettaessa lähtöportin läpi.

Lunta oli ja pitoa riittävästi. Molempia oli liikaa. Suksenpohjassa oli pitoa viisi senttiä ja ladulla pehmyttä jauhautunutta lunta nilkkaan. Tuo teki kokemuksesta raskaan ja aikaa kului paljon enemmän kuin kuivalla hyvällä pakkaskelillä. Mutta saihan kokemusta koko rahan edestä.

Sää oli harmaankostea. Matkan varrella oli muutama latuasema, joilla tarjottiin mehua, mustikkakeittoa, suolakurkkuja, urheilujuomaa ja jollakin jopa leipää ja kahvia ja appelsiininpaloja ja rusinoita. Kyllä noilla eväillä hyvin hiihti ja nestettä kyllä kului hiihtäessä!  Latuasemilla oli myös voitelupalvelua. Vasta viimeisellä latuasemalla annoin sukseni puhdistettaviksi ja siellä laitettiin uudet voiteet suksenpohjiin. Havuja p*, sanoi aikanaan Marjo Matikainen ja kyllä havuja kaivattiin nytkin matkan varrella ja joidenkin ylämäkien päällä niitä olikin, jotta niihin sai puhdistaa suksenpohjistaan paakkuja.

Ja tältä tuo mitali näyttää tänä vuonna!

Kotona on jo saunottu hiihdon jälkeen ja olo alkaa olla ihan hyvä.