Sateinen päivä on tänäänkin ja aika viileä. Puutarhassa kotilot nauttivat! Kasvit ovat kasvaneet viime viikolla ja etenkin rikkaruohot. Kuljimme puutarhan ympäri ja tutkimme puut ja pensaat. Monista marjapensaista, etenkin punaisista ja valkoisista viinimarjoista, puolet tertuista on kuivanut pois, mutta kyllä jäljelläkin on paljon marjoja tulossa. Karviaiset jo pullistelevat. Luumuja ja kriikunoita tullee, omenia ei niinkään eikä päärynöitä.

 

Ulko-ovellamme kerrotaan kotimme: mummola ja pappala. Tänään saimmekin tänne vieraina pojan ja pojanpojan pikavisiitille. Olemme yrittäneet luopua mahdollisimman monesta tavarasta ja niin tälläkin kertaa saimme antaa pois hieman hyllykköä, sitä vanhaa tuttua ja käytännöllistä Lundiaa. Iloitsemme jokaisesta lapsesta, joka vie jotakin vähemmäksi meiltä…

Tein pikakalakeittoa: Kilon pussi peruna-sipulipakastetta, litra kiehuvaa vettä, kalaliemikuutio, valkopippureita ja pakastimesta savulohiroippeita ja reilusti tilliä. Lohessa oli jo suola mukana, joten ei tarvinnut enää sitäkään  lisätä.

Iltapäivällä oli taas työreissu siunauskotikäynnille. Ja ilta on kummasti kulunut taas nopeasti valmistellessa viikonlopun töitä.

Sana tälle päivälle: "Laulakaa Herralle uusi laulu! Laula Herralle, maa, laulakaa Herralle, maan asukkaat! Laulakaa Herralle, ylistäkää hänen nimeään! Kertokaa päivästä päivään ilosanomaa hänen avustaan. Julistakaa hänen kunniaansa, ilmoittakaa hänen ihmetekojaan kaikille kansoille." (Psalmi 96:1-)