Kylmää ja tuulista ulkona, mutta sisätiloissa ihan hyvä olla. Tulimme juuri Ratinan stadionilta lähetystyöntekijöiden työhönsiunaamismessusta.Suomen Lähetysseura perustettiin 19.1.1859. Vuonna 1862 se alkoi kouluttaa lähetystyöntekijöitä. Nykyään Lähetysseuran työtä on lähes 30 maassa eri yhteistyökumppanien kanssa.

Lähetysjuhlilla Tampereella olimme katsomassa mm. elokuvaa kutsumus. Kutsumus on vuoteen 1906 sijoittuva 19-minuuttinen lyhytelokuva nuoresta naisesta, vanhasta isoäidistä ja Jumalan kutsusta. Kun velvollisuus ja sydämen palo joutuvat vastakkain, kumpi taipuu? Elokuva käsittelee syttyvää lähetyskutsumusta, siitä seuraavia ristiriitoja, kasvamista aikuisuuteen sekä vastuun ja valintojen maailmaan.

Vuosikokouksessa keskusteltiin Lähetysseuran säännöistä innokkaasti. Valittiin uusia johtokunnan jäseniä erovuoroisten tilalle. Valituksi tuli pari entistä ja pari uutta. Toisena uutena valittiin nuori aktiivinen nainen, teologian opiskelija.  

Lähetysseuran lehti  Lähetyssanomat on ilmestynyt jo 150 vuotta. Hieman matkan varrella se on muuttanut nimeään hja monesti ulkoasuaankin, mutta yhä edelleen se toimii lähetystyöstä kertovana ja siihen innostavana lehtenä.

Juhlilla oli mukana myös namibialainen kuningas. Ondongan kuningas Immanuel Elifas miltei koko hovinsa kanssa. Kuningas kiitti Lähetysseuraa työstä, jota se oli tehnyt Namibiassa ja toivotti myös Jumalan siunausta Lähetysseuralle. (Namibia on ollut muutenkin vahvasti esillä juhlilla. Myös Namibian presidentti Hifikepunye Pohamban tervehdyksen lausui Namibian evankelisluterilaisen kirkon emerituspiispa Kleopas Dumeni.)
Eilen avajaisissa myös Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (!) toivotti  Jumalan siunausta koko juhlaväelle. Hyvän Jumalan siunausta koko elämään tarvitsemme jokainen.