Päivällä töiden jälkeen kävin hetken leikkimässä pienen hienon miehen ja pikkusiskon kanssa ja juttelemassa heidän äitinsä kanssa.

 
Luettiin Maisa-kirjaakin.  
 
Kylläpä tässä on hyvä köllötellä!
Tänään saimme uudet silmälasit.  Jopa kirkastui!
Päivän päätti unkarilainen ilta. Vietimme Lahdessa Pécsin päivän iltaa kolmannen kerran. 1.9. on Pécsin kaupungin virallinen vuosipäivä, joka johtunee siitä, että silloin on kaivosmiesten kunniaksi vietetty juhlia.  Lisäksi perimätieto kertoo Pécsin yliopiston alkaneen toimintansa 1.9.1367.
 
Viola, Anton, Rosa, Pinja ja Marianne eli Kamu-orkesteri soittivat kanteleilla monenlaista kansanmusiikkia iloksemme. Kuvassa Anton, Marianne ja Viola.
Jällen kerran saimme nauttia talkoilla tehdyistä hyvistä unkarilaisista ruoista, joita Hedvig ja Merja apulaisineen olivat loihtineet: Lebbencskeittoa ja ohukaisia unkarilaiseen tapaan.
Lebbencskeitossa raaka-aineet ja niiden määrä voivat vaihdella pilaamatta lopputulosta. Ohje kuudelle:  
1 isohko sipuli silputtuna
1-2 pakettia pekonikuutioita
½ - 1 tl tomaattisosetta
½ - 1 tl paprikajauhetta
vettä
100-120 g (6dl) lebbencspastaa (paahdettuna uunissa)
500 g perunoita kuutioituna
1-2 valkoinen tai vihreä paprikaa pieninä kuutioina
suolaa
(chiliä)
Paista pekonikuutiot kattilassa hiljaisella tulella, kunnes niistä tulee kullanruskeita ja ota ne talteen. Lisää tarvittaessa öljyä ja kuullota silputtua sipuli. Lisää tomaattisose ja paprikajauhe. Sekoita nopeasti ja lisää vettä. Anna kiehahtaa. Lisää perunakuutiot ja pasta. Keitä hiljaisella tulella, niin että vain poreilee. Kun perunat ovat puolikypsiä, laita keittoon paprikakuutiot ja paistetut pekonit. Tarvittaessa lisää vettä ja tarkista maku. Pala chilipippuria antaa hienon säväyksen.
 
Saimme vielä nauttia Pécsin matkan muistoista katselemalla Jannen kuvaesityksen, jossa oli yli sata kuvaa. Kiva, kun hän oli jaksanut koota tuon hienon kuvakavalkaadin.

Tänään satoi ainakin yli 20 millimetriä. Syksy alkoi sateisesti - syyskuu toi myös sateen. Kuivan kesän jälkeenkin seudullamme on satanut vähän ja metsissä ei ole paljoa sieniä eikä marjoja.