Joka perjantai julkaistaan 1-4 aihetta, jotka kuvataan seuraavaa viikkoa varten! Aiheet annetaan aina ETUKÄTEEN tulevaa haastetta varten, joten kuvausaikaa ennen haastetta on kokonainen viikko. Tällä kertaa on aiheena KOTIELÄIN.

En pystynyt kuvaamaan tällä hetkellä kotieläimiämme, koska meidän kotieläimemme eivät ole täällä sisällä eivätkä navetassa vaan omissa mökeissään eli pesissään. Heidän nimiään emmekä määräänsä tiedä, mutta varmaan siellä on mukana Maija Mehiläinenkin.

Mehiläiset viettävät talvea talvipallossaan. Kun kevät etenee ja ilma lämpenee + 10 asteeseen, niin ne lähtevät puhdistuslennolle eli käymään pitkän talven jälkeen vessassa eli tyhjentävät suolensa ulos. Ne ovat sisäsiistejä eivätkä tee talvenkaan aikana sisälle pesään ulosteitaan.

 

Tuonne pesien luo rämmin lumihangessa kuvaamaan ne tänään. Pakkasta oli yli 20 astetta. Pesien sisällä on tarpeeksi lämmintä mehiläisille, jotka tuottavat sitä itse. Mehiläiset viettävät talven niin sanotussa talvipallossa eli ne kerääntyvät pesänsä keskiosiin hyvin lähelle toisiaan pallon muotoon. Näin ne lämmittävät toinen toisiaan, ja pesän lämpö pysyy niille sopivana. Mehiläiset ovat tehokkaita lämmönkehittäjiä, sillä pesän lämpö on kovilla talvipakkasillakin noin 30 astetta.