Maa-artisokat säilyvät maassa talvenkin yli. Nyt kaivettiin osa ruoaksi ja pienimmät mukulat laitettiin takaisin mullan alle.

Tänään oli maa-artisokkakeittopäivä. Kaivoimme lähes puoli ämpärillistä maa-artisokkaa ja hain kellarista siitä puolet perunoita. Kuorin ne ja kattilaan perunapalojen, maa-artisokkapalojen ja noin puolentoista, kahden litran kuuman veden sekaan laitoin sipulia ja punasipulia ja hieman valkosipulia hienonnettuna. Keitin ja laitoin sauvasekoittimella soseeksi, lisäsin 3 kasvisliemikuutiota ja 400 g maustamatonta laktoositonta sulatejuustoa, lopuksi pikkuisen valkopippuria ja runsaasti kuivattua hienonnettua persiljaa. Maukasta samettimaista sosekeittoa saimme! Ja sitä riittää vielä reilusti pakkaseenkin, kun tuosta keitoksesta tuli noin viiden litran annos.

 
Haravointia, haravointia. Syksyn lehtiä on vielä paljon pihalla ja myyrät mokomat kuljeskelevat lehtien alla ja uusia myyränkoloja ja multakasoja on siellä täällä pihamaalla. Lämmintä on ollut kahdeksankin astetta tänään. Välillä tulee vettä niskaan ja oli paras lähteä sisälle. Ja taas pääsi ulos sateen loputtua.
Esikoispojan syntymäpäivä: 38 vuotta tuli täyteen. Onnittelut!