Eilen oli Simon nimipäivä. Päivä on varhaiskeskiajasta lähtien omistettu kahdelle apostolille, Simon Kiivailijalle ja Judas Taddeukselle. Kansanperinteessä tunnetaan sanonta Simo siltoja tekee, mikä tarkoittaa sitä,  että maa ja pienet vedet alkavat jäätyä. Myös ennustettiin, että jos metsä on Simona lehdettömänä, niin vappuna maa on paljaana. Simon päivää on paikoitellen pidetty myös epäonnen päivänä, jolloin ei kannattanut mitään merkittävämpää työtä aloittaa, olihan päivä omistettu Judas Taddeuksellle, joka on toivottomien tapausten suojelupyhimys. Noita kertoili Antto Laihon ja Jani Heikkisen toimittama teos Vanhan kansan merkkipäivät.

Tänä vuonna ei Simo siltoja kuitenkaan tehnyt, vaan on ollut lämmintä tänäänkin noin kahdeksan astetta. Lehtiä on jonkin verran vielä puissakin.

Tänään pappa haki lähikaupungista junalta lapsenlapsen vanhempineen.

Yhdessä kävimme sienimetsässä. Vaikka saalista ei löytynytkään näiltä seuduilta paljoa, niin oli mukava käyskennellä kuivassa metsässä.

Pelattiin myös salapoliisipeliä Skotland Yardia.  Se oli aika mukava peli, mutta Hotellipeli on vielä mukavampi, kertoi nelivuotias neitonen.