Ennen 1700-lukua vietettiin tammikuun seitsemäntenä eli heti loppiaisen jälkeen Nuutinpäivää, jolloin joulu vietiin pois. Ja siihen joulurauha päättyi. Joulurauha ja joulukemut ovat loppuneet Nuutinpäivään mennessä, oli se sitten 7.1. tai 13.1. Myös Loppiainen-nimi viittaa  joulujuhlien loppumispäivään. Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois viepi... (Näinkin Kustaa Vilkuna Ajantiedossaan)

Lunta oli tuiskunnut yön aikana niin paljon, että pelastustiemme eli tiemme oli tukossa. Puistakin oli tuuli oksia tiputellut. Kun auraa ei kuulunut, niin mies kolasi tuon painavan lumen pois sen verran leveältä, että auto juuri ja juuri mahtuu kulkemaan. Lunta ei siis ollut sadellut kuin viitisen senttiä, mutta tuisku, äskenkin hiihtäessä,  on piilottanut ladutkin kokonaan sieltä, missä latukone ei ollut käynyt. Tein päivällä kuitenkin tavallisen lenkkini siitä huolimatta.
Päivää olen viettänyt taas jatkamalla viikonlopun töiden valmisteluita. Mies sanoikin, että minulla on nyt kuukauden sisään eläkkeellä ollut enemmän saarnoja ja messuja ja siunauksia kuin työaikana kuukaudessa normaalisti. No, eipähän ole sentään työkokouksia tai muita vastuita.