Kesäkurpitsoita on tulossa vaikka kuinka paljon puutarhassa. Osa niistä on kasvanut jo liian suuriksi. Noista tullee hilloa tai etikkasäilykettä myöhemmin.

 

1249391585_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänä vuonna meillä on tulossa vihreää kesäkurpitsaa

Kesäkurpitsa on hyvin monipuolinen. Sen hedelmät ovat maukkaimmillaan noin 15 sentin pituisina.  Kesäkurpitsaa syödään raakana esimerkiksi salaateissa sekä kypsennettynä mitä erilaisimmissa lämpimissä ruuissa. Yrteillä kanssa kesäkurpitsasta saadaan maukkaita ja terveellisiä sosekeittoja tai sitä voidaan käyttää lisukkeena vartaissa ja pataruoissa. Kesäkurpitsapihvejä saadaan leikkaamalla ohuita siivuja, jotka leivitetään ja paistetaan pannulla. Lisäksi myös kesäkurpitsan kukat ovat syötäviä. Leivonnassa kesdäkurpitsasta voi tehdä kakkuja ja piiraita ja vaikka ohukaisia.

Kesäkurpitsa sisältää mm. C- ja E- vitamiinia sekä A-vitamiinin esiastetta. Kesäkurpitsa edistää ruoansulatusta ja suojaa suoliston limakalvoja.