Ystäväperhe käväisi. Esikoululainen poika halusi matoja ja niin kävimme yhdessä niitä kaivamassa. Löysimme tarpeeksi paljon (yli kymmenen) hänen viikonlopun onkireissuaan varten.

Luumumarmeladipurkit odottavat tekstitystä ja vientiä kellariin.
Nyt on hyvä luumuvuosi. Päivittäin putoilee lähes ämpärillinen luumuja. Eilen tein pakasteeseen raakasosetta. Osaan laitoin hunajaa mausteeksi. Tänään valmistin luumumarmeladin. Puolitin luumut eli otin kivet pois (massaa oli 3,5 litraa), keitin (haudutin) niitä ja 2 dl vettä parikymmentä minuuttia, lisäsin sokeria noin ¾ kiloa, haudutin vielä ja lopuksi sekoitin vispilällä sekaan desin sokeria, johon lisäsin 5 tl Melatinia. Kiehautin pari minuuttia ja purkitin Atamonilla huuhdottuihin kuumiin purkkeihin, jotka suljin Atamonilla huuhdotuilla keitetyillä metallikansilla. Marmeladista ei tullut liian makeaa, vaan ihan sopivaa hyytyvää mm. joulutorttuja varten.
Sana tälle päivälle: "Minä opetan sinua", sanoo Herra, "minä osoitan sinulle oikean tien. Minä neuvon sinua, katseeni seuraa askeleitasi." (Psalmi  32:8).