Aamulla oli sumuista ja sateista. Mökillä aamu-uinti kuitenkin oli hyvä kokemus: vesi tuntui lämpimältä (17 astetta), kun ilma oli kymmenasteista.

Riisu kengät jalastasi. Jumala kutsuu ihmistä: mihin, miten, miksi. Meitä kutsutaan pyhän eteen, miettimään riisumista ja pukemista, pysähtymistä ja liikkeelle lähtemistä, kuuntelemista ja kuuliaisuutta. (vrt. 2. Mooses 3).Pyhissä paikoissa (moskeija, temppeli, monin paikoin kirkko) kuuluu riisua kengät jaloista.  Olin eilen illalla pikkuserkkuni kanssa KRS:n Sanan suvipäivillä. Siellä kerätään kenkäkolehtia. Kaikki hyväkuntoiset siistit vanhat kengät voi tuoda ja ne menevät käyttöön edelleen mm. itäiseen naapurimaahan. Hyviä kenkiä vietäväksi sellaisille, joilta ne puuttuvat tai joilla ei ole varaa hankkia uusia.

1244901527_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pienen hienon miehen kanssa vietin iltapäivän tänään. Pojalla on hyvä oma tahto: tietää hyvin mitä haluaa. Papan kanssa hän halusi leikkiä ja papan piti myös lukea hänelle. Minä toki kelpasin hyvin ruoan kanssa toimijaksi. Niin, ja kuvia piti tietokoneelta katsella yhdessä.