Mies pesi auton ja siivosi sen sisältäkin. Mikään ei katoa, vaan aine voi muuttaa muotoaan – tässä tapauksessa ei edes muuttanut muotoaan. Autoon on ennenkin kadonnut tavaroita. Loppukesällä siivotessani autoa löysin muutaman kuukauden kadoksissa olleen kamerani – se oli luikahtanut takakontissa olevaan rengastilaan, mistä sitä ei osattu etsiä. Nyt etsimättä löytyivät edelliset silmälasini. Muistin ne laittaneeni auton etuosassa olevaan lokeroon. Etsin sieltä niitä yhden jos toisenkin kerran, mutta ei löytynyt eikä löytynyt muualtakaan. Olin jo luopunut toivosta. Mies löysi ne tänään kuljettajan penkin alta jotenkin hankalasti piiloutuneena.

1239996984_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Luukkaan evankeliumissa kerrotaan, miten naiselta oli kadonnut raha, joka oli hänelle tärkeä. Hän teki suursiivouksen, etsi kaikki paikat, kunnes vihdoin löysi kadonneen.  Sitten hän järjesti löytymisen vuoksi juhlat, johon kutsui naapurinsakin. Me emme nyt järjestäneet juhlia, mutta lasit pääsivät silmille… juhlat ehkä myöhemmin.

Sataa lunta, sataa vettä, sataa pieniä rakeita... kaupungista palatessani näytti tulevan kaikkea tuota. Talvi vielä yrittelee esitellä voimiaan.