Rinkka painaa  6  ja  2,5 kiloa  käsipakaasissa eväineen. Toinen rinkka eli miehen painaa noin kymmenen kiloa kaikkineen. Matka alkaa kotoa ensin omalla autolla, sitten bussilla ja lopulta lentokoneilla ja sitten ehkä bussilla Roncesvalliin. Lennämme Helsingistä Frankfurtin kautta Madridiin, jossa siirrymme sisämaan lennolla Pamplonaan ja sieltä joko linja-autolla tai taksilla lähtöpisteeseen. Siitä alkaa kävely n. 750 kilometriä kohti Santiago de Compostelaa.

Matkakuulumisia voi seurata sen verran, miten pääsemme matkalla nettiin.
1.
Jeesus, johdata
tiemme kulkua.
Auta, että kiiruhdamme,
jälkiäsi noudatamme.
Kätes meille suo,
ohjaa Isän luo.

2.
Alla kyynelten,
Jeesus, pyytelen,
etten turhaan valittaisi
enkä tieltäs poikkeaisi.
Koetusten tie
luokses, Herra, vie.
3.
Murheen alhossa
ole turvana,
että armos vahvistaisi,
kestävyyteen totuttaisi.
Nosta mieleni
määränpäähäni.

4.
Johda matkani,
rakas Herrani.
Saata rauhaan ahdingoista,
esteet viimeisetkin poista.
Avaa ovesi,
päästä lepoosi.
 
 
Virsi 388 on virsi, jota lauloimme tänään tasausseuroissa ja joka saattelee meitä matkalle. Tasausseuroissa kerrottiin myös herrnhutilaisuudesta Baltiassa, lähinnä Liiivinmaan 1700-luvun herrnhutilaisuudesta. Tuo virsi 388 on Nikolaus Ludwig von Zinzendorfin kirjoittama vuodelta  1725.

Tänään kävi paljon ihmisiä meillä: ensin aamulla pienihienomies äitinsä kanssa, sitten ystävät iltapäivällä ohikulkumatkallaan ja illalla oli vielä seuraväkeä.

Eilen tein vielä kolmea erilaista tomaattihilloa vihreistä tomaateista. Yksi oli tomaattimarmeladi (marmeladiksi Melatinilla), yksi perinteinen etikkasäilyke ja toinen etikkasäilyke, jossa oli paprikaa ja vihreää tomaattia. Hillokausi on siis loppunut! Sisälle on myös tuotu verenpisarat ja pelargonit odottamaan talvilepoaan. Nyt menen vielä lyhentämään vaellushousut ja sitten hetkeksi nukkumaan!