On jo toinen adventtisunnuntai. Lunta satelee hiljalleen ja pakkasta ei ole kuin nelisen astetta. Oli hyvä olla taas oman seurakunnan messussa. Mukavannäköistä on tuolla ulkona, vaikka en siellä ole kovin paljoa viikkoon liikkunutkaan. Vähitellen alkaa kunto kohota ja elämä voittaa flunssaisetkin.

Eilen illallakin jaksoin sentään puurtaa jumalanpalveluksen ja saarnan kimpussa, jota tänään olen yrittänyt pakertaa valmiiksi huomiseksi.
Eilen tein myös taatelikakkuja pakastimeen laitettavaksi joulua varten. Löysin ohjeen, josta sovelsin sitten omaan käyttöön sopivan. Kananmunan sijaan laitoin taikinaan omenahilloa. Tein tietysti jo heti kaksinkertaisen annoksen, jossa oli 2 pakettia taateleita, 6 desiä vettä, jotka keitettiin, lisättiin 6 desiä sokeria ja 400 grammaa laktoositonta margariinia. Kun tuo seos oli jäähtynyt, lisäsin 6 isoa kukkuraista ruokalusikallista omenahilloa sekä 4 teelusikallista vaniljasokeria, 2 soodaa ja 4 teelusikallista leivinjauhetta 6,5 desiin vehnäjauhoja sekoitettuna. Paistoin noin 50 minuuttia n. 200 astetta kolmessa pitkulaisessa voidellussa ja jauhotetussa vuoassa (tasapohjaisessa pohjalla lisäksi leivinpaperia – irtoaa varmimmin kauniisti!).
 
Taas illalla tänään oli lentopallopeli. Peli oli niin vauhdikasta, että pelihanskanikin hajosivat.

”Nyt tahdon käydä vastaan
maailman auttajaa,
vaan kuinka voisin tietä
hänelle valmistaa?
Oi Jeesus Kristus, itse
valaise minutkin,
niin että tullessasi
valmiina olisin.” (Virsi 8:1)