Pieni hieno mies kävi touhuamassa monenlaisten koneiden ja legojenkin kanssa.  Sain taas kerran lukea uudelleen samoja kirjoja kuin aikaisemmin. Jotkut kirjat jaksavat kiinnostaa kuukaudesta toiseen. Vanhaa Sini-kirjaa on luettu ja Tammen lastenkirja-sarjaa on luettu jo aikanaan omille lapsillekin.

Kävimme lenkillä eli kävelimme kauppaan. Lähikauppaan on sentään alle kolme kilometriä. Kuljimme osan matkaa ulkoilupolkua pitkin, koska siinä on valaistus, mitä ei meidän lähiteillä ole. Mies pesi tänään autotkin, koska talvi on tulossa. Lunta sateli jo pikkuisen. Maa alkaa olla valkoinen ja valoisa.
 
Mies sanoo, että jouluksi ei tarvitse siivota joka komeroa, jos ei halua siellä jouluna asua, kun olen yritellyt siivoilla vähän tavallista enemmän.
 
Sain nimikkolähetiltä kirjeen, jossa hän sanoitti juuri tuon, mitä olen viime aikoina miettinyt. ”Ei siis tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Jumalaa voi etsiä ja hänet voi kohdata arjen työn keskellä. Hiljentyminen alkaa omassa sydämessä. Adventti- ja jouluaika tarjoaa mahdollisuuksia hiljaisuuden ja rauhan viljelemiseen ja varjelemiseen, mutta myös monia tilaisuuksia tuhota niitä. On päiviä, joina viisaat valinnat eivät onnistu, mutta ei jäädä suremaan sitä, vaan iloitaan pienistä onnistumisista. Joulu ja sen suloinen rauha tulee vähentämällä stressiä ja meteliä. Kirkoissa on hienoja tilaisuuksia, joissa voi laulaa Kauneimpia joululauluja ja rukoilla muiden kanssa. Yhdessä laulaminen tekee koko olemukselle hyvää. Samalla voi laittaa kolehtihaaviin jotain, joka tekee hyvää niille, jotka eivät ole kuulleetkaan, että joulu pitäisi hakea tavaratalojen maailmoista.” 

Lapsenlapsen nimipäiväkin on tänään!  Suomeksi Anna-nimi merkitsee armoa. Apogryfikirjoissa kerrotaan, että Jeesuksen äidin Marian nimi oli Anna, heprealaisittain Hannah.