Vadelmat kypsyvät niin puutarhassa kuin metsässä. Tosin meillä puutarhassa ei varsia ole paljon tällä erää, koska olemme uusimassa vattumaatamme.

Suojailimme rastailta ja muilta marjansyöjiltä verkoilla niin viiniköynnöksen kuin marja-aroniaakin.

Dorianvillakolla on keltaiset päivänkakkaramaiset kukinnot. Se on oikeastaan perhoskasvi voimakkaine tuoksuineen.

Tuli vieraita illalla ja tein pikapikaa mustikkapiirakan eli Minnan mustikkapiirakka hieman muunnellen:  100 g laktoositonta margariinia, 1 dl sokeria, 2 tl vanilliinisokeria, 1 tl leivinjauhetta, 2 dl vehnäjauhoja, 1 dl grahamjauhoja, kardemummaa, vettä, mustikoita ja hillosokeria. Sekoita sokerit ja margariini. Sekoita jauhot, kardemumma ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos. Sekoita ja lisää kananmunan verran vettä. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pyöreään vuokaan. Laita päälle mustikoita ja hieman hillosokeria. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. Ja oli hyvää! (tein saman tien kaksi – toinen menee huomenna lapsenlapsille!)