Olimme mökillä. Tuli aika tyhjentää huussisaavi ja laittaa uudet kuivikkeet, vaan turve, mitä olin kaapinut lepänkantojen juurilta, oli päässyt loppumaan. Samoilimme sienessä ja mies huomasi vanhan sammaloituneen turvettuneenkin muurahaispesän  (siis siellä ei ollut enää muurahaisia). Entisaikaanhan muurahaispesiä käytettiin joissakin navetoissa lehmille kuivikkeiksi olkien loputtua. Niinpä haimme muutaman astian mökiltä ja saimme hyvää huussikuiviketta.

Sieniäkin alkaa tulla, jopa suppilovahveroitakin. Pienen pieniä nuppineulanpää kokoisia alkuja näkyi paljon ja sitten parissa kohtaa tällaista hieman jo isompia sienen kokoisia...

ja mustia torvisieniä löytyi taas.

Tiistaina, kun menimme mökille, ei satanut ja kiersimme etsimässä puolukoita. Mökkiseudulla ei tänä vuonna ole hyviä puolukka-apajia, mutta tarpeeksi olemme saaneet.

Minun marjani ovat aika roskaisia. Ystävä sanoikin jo vuosia sitten, että ämpärissäni on kaikkea oravaa pienempää ja niin tuolta löytyi tällä kertaa pienen pieni sammakkokin.

Hirvikärpäsiä oli! Ensimmäisellä reissulla unohdin mökille suihkepullon (STOP) ja pari hirvikärpästä sain pyyhkäistä pois naamalta - miehellä vasrmaan parikymmentä ties missä. Toisella kierroksella suihkutimme juuri metsään lähtiessä kunnolla myrkkyä, mutta sain viitisen hirvikärpästä hyvin pian ja mies taas varmaan sen parikymmentä. En usko tuonb aineen tehoon, vaikka se kallista olikin. Hinta lienee ostopaikasta riippuen 13-20€.

Mustikoitakin löytyi vielä eli en voinut vastustaa kiusausta noukkia niitäkin, kun näin hienoja mustikkavarpuja täynnä vielä hyvänmakuisia marjoja.

Eilen illalla aloitimme sitten jumpan miehen veljen yllytyksestä. Edellisestä ryhmäjumpasta, jossa olen ollut, onkin jo yli kolmekymmentä vuotta, joten korkea aika on yrittää alkaa vetreyttää kroppaa.

Kotimatkalla näimme hienon sateenkaaren, oikeastaan kaksi.